روی دیواری در شهر نیویورک یک فلش مموری قرار دارد. به نظر شما چرا چنین چیزی روی دیوار است؟ این بخشی از یک پروژه هنری به نام Dead drops است که می خواهد از این طریق بین مردم اشتراک فایل به راه بیاندازد. کافی است مانند عکس پایین لپ تاپ تان را به ان بزنید تا فایل های روی حافظه را ببینید و هر کدام که خواستید را بردارید.
اگر هم دلتان خواست می توانید چند فایل روی این فلش مموری کپی کنید تا دیگران ان را بردارند. درست مانند روش های به اشتراک گذاری فایل در اینترنت. همه چیز کاملا ازاد است. این ایده جالب سبب شده حس کنجکاوی افراد زیادی برای سر در آوردن از محتوای این حافظه برانگیخته شود و لپ تاپ شان را به ان وصل کنند.
البته برای وصل کردن کامپیوتر به چنین حافظه ای باید مراقبت ویروس ها و دیگر بدافزارها هم بود. اما اگر شما روی دیواری در خیابان چنین چیزی ببینید واقعا دلتان نمی خواهد از درونش سر در بیاوردید؟
Dead drops
ما اکثر از گجتهایی حرف میزنیم که اخیرا به بازار آمدهاند یا قرار است به زودی عرضه شوند. اما اینبار یک شایعه در دنیای موبایلها جریان دارد که که احساس میکنیم مطلع بودن از آن، میتواند قدرت تحلیل و برنامهریزی بهتری به علاقمندان بدهد.
اصل شایعه از چند سرویسدهنده موبایل اروپایی درز کرده: اپل با همکاری شرکت جمالتو (Gemalto) که اصلیترین بازیگر صحنه امنیت در ابزارهای همراه است، در حال ساخت یک سیمکارت اختصاصی هستند! اپل را که همه میشناسیم و جمالتو این سیمکارت جدید، حاوی یک چیپ است که اطلاعات شناسایی کاربر برای شبکههای مخابراتی را فراهم میکند. این سیمکارت بر خلاف سیمکارتهای قبلی، درون گوشی جاسازی شده و قابل جدا شدن یا تغییر نخواهد بود. در این گوشی کاربرها خواهند توانست بعد از خرید آیفون، از طریق اینترنت یا به کمک همان مغازهای که گوشی را از آن خریدهاند یا احتمالا حتی از طریق فروشگاه اپل، انتخاب کنند که طبق کدام پلن میخواهند با کدام سرویس دهنده کار کنند. هر کدام از این شیوهها که برای راهاندازی گوشی انتخاب شود، به هرحال به معنی کمرنگ شدن نقش سرویسدهندههای موبایل در بازار گوشیهای همراه خواهد بود.
اپل قبلا هم نشان داده که توان تغییر بنیادی مفاهیم را دارد. عرضه آیفون با سیمکارت داخلی هم ممکن است موجب یک تحول دیگر بشود. از یک طرف شرکتهای سرویس دهنده موبایل با اینکار مجبور هستند یک قدم عقب بکشند. در حال حاضر در اکثر کشورهای جهان، شما میتوانید با مراجعه به مثلا شرکت ام.تی.ان، با پرداخت مثلا 60 دلار یک گوشی همراه پیشرفته بخرید به شرط اینکه ماهانه 10 دلار به ام.تی.ان. بدهید تا با این گوشی از سرویسش استفاده کنید. با این ابتکار جدید، این موضوع محو خواهد شد. شما به اپل مراجعه میکنید، گوشی را می خرید و با ورود به اینترنت یا فروشگاه اپل، از بین محصولات ام.تی.ان.، مثلا یک بسته سه ماهه مکالمه می خرید. این خرید باعث میشود روی سیم کارت داخلی شما، اطلاعات شرکت ام.تی.ان. نوشته شود و سیمکارت تبدیل بشود به چیزی که شما در حالت عادی از یک مغازه ام.تی.ان. به عنوان «سیم کارت» میخریدید. بعد از سه ماه شما ممکن است از فروشگاه اپل، بسته مکالمه، اس ام اس و دیتای یک شرکت دیگر را خرید کنید و اطلاعات جدید روی سیمکارت درون دستگاه شما نوشته شوند. حتی اگر به کشور دیگری سفر کنید، کافی است بازهم وارد فروشگاه اپل بشوید و از سرویس دهنده موبایل آنجا مثلا یک بسته مکالمه یک ماهه برای ایفونی که در دست دارید بخرید... بدون نیاز به سیمکارت.
این احتمالا استراتژیای است طراحی شده برای جلوگیری از شکستی که گوگل در فروش آنلاین گوشیهای نکسوسوان خورد. گوگل مجبور بود با هر سفارش گوشی، یک سیمکارت از سرویسدهنده موبایلی که مشتری سفارش داده بگیرد، درون گوشی بگذارد و گوشی را پست کند. این کار به همراه پیچیدگیهایی پشتیبانی، در نهایت باعث شد گوگل کلا فروش آنلاین را متوقف کند اما حالا اپل یکبار دیگر میخواهد وارد این بازار شود و گوشیهایی به مردم بفروشد که در هر لحظه بتوانند آن را با هر سرویسدهنده موبایلی در هر جای جهان که باشد، تنظیم کنند.
اینکار ضربهای است جدی به بازار فروش گوشی و حتی سیمکارت توسط سرویسدهندههای موبایل اما نکته اصلی این است که آنها چارهای به جز تبعیت از این تصمیم ندارند چرا که هیچ سرویسدهندهای حاضر نخواهد بود مشتریان آیفون را از دست بدهد.
البته فراموش نکنیم که این تازه ابتدای راه است. چیزی که در صورت موفقیت این طرح اتفاق خواهد افتاد، حذف کامل سیمکارت از تلفن و جایگزینی این سیمکارتهای فلزی و پلاستیکی با سیمکارتهایی مجازی خواهد بود که چیزی به جز اطلاعات ذخیره شده در گوشی نخواهند بود. در آن شرایط، مفهوم سرویس دهنده مخابراتی موبایل، به طور کامل تغییر خواهد کرد و شرکتهایی مثل اپل خواهند توانست با داشتن پلنهای مختلف سرویسدهندههای موبایل در فروشگاهشان، تبدیل به یک ابرسرویسدهنده موبایل مجازی شوند.
FakeTV یا تلویزیون تقلبی، دستگاهی است برای منصرف کردن دزدها از ورود به خانه. این ابزار ارزان 30 دلاری، نوری درست مانند نور ساطع شدهy از یک نمایشگر واقعی HDTV ایجاد میکند که هر کسی بیرون خانه باشد را مطمئن میکند یک تلویزیون در داخل منزل روشن است و فردی در خانه مشغول تماشا در چنین حالتی دزدها با تصور اینکه خانه خالی از سکنه نیست از ورود به منزل منصرف می شوند.
اندازه این دستگاه تنها به اندازه یک فنجان قهوه است اما نوری که درست میکند، مشابه نور یک تلویزیون 27 اینچ به نظر می رسد که رنگ و میزان نورش دائما تغییر میکند.
Fake TV
این چیزی است که علاقمندان بازی های کامپیوتری مدت ها است در انتظارش هستند و به نظر میرسد شایعات درست بوده اند. به زودی شاهد ورود کنسول بازی پلی استیشنی به بازار تلفن های هوشمند خواهیم بود. این گوش/ کنسول احتمالا با سیستم عامل اندروید ارایه خواهد شد و یک نسخ ویژه از فروشگاه انلاین سونی دارد که می توان از انجا مستقیما بازی ها را دانلود و نصب کرد.
پردازشگر اش یک گیگاهرتزی است و 512 مگابایت رم به همراه 1 گیگابایت رام دارد. نمایشگر پلی استیشن موبایل بین 3.7 تا 4.1 اینچی خواهد بود و حافظه اش با کارت میکرو اس دی قابل افزایش است. تصویری که می بینید هنوز مدل نهایی نیست بنابراین می توانید در پایان منتظر بهتر شدن طراحی و برخی تغییرات سخت افزاری هم باشید.
گوشی پلی استیشن به احتمال زیاد تا اول سال اینده میلادی به بازار ارایه خواهد شد. بنابراین منتظر خبرهای بیشتر و قیمت ان در روزهای اینده باشید.
انگجت
شرکت Barnes & Noble که بیست درصد بازار کتابخوان های الکترونیک را دراختیار دارد ساعاتی پیش Nook Color را معرفی کرد. نوک جدید یک تبلت 7 اینچی است که بر پایه سیستم عامل اندروید طراحی شده. می توانید به چشم یک ایبوک ریدر رنگی نگاهش کنید که کار تبلت را هم انجام میدهد
این تبلت با 8 گیگابایت حافظه داخلی و وای فای ارایه میشود اما در حال حاضر فاقد 3G است. نمایشگراش از نوع IPS و با رزولیشن 1024 600 است. روی نمایشگر نوک یک لایه اضافی هم قرار گرفته تا نور دهی را برای خواندن کتاب مناسب کند. تبلت جدید ورودی حافظه میکرو اس دی دارد و وزن اش 440 گرم است. باطری در حالتی که وای فای خاموش باشد 8 ساعت کار می کند.
با اینکه این تبلت در واقع برای خواندن کتاب است اما نرم افزاهای مختلفی هم مانند توییتر،فیس بوک و مرورگر روی ان وجود دارد. در کنار ان به خاطر پیش زمینه قدرتمند این شرکت، مجموعه بزرگی از مجلات و دیگر نشریات الکترونیک روی این تبلت ارایه میشود. به قیمت که میرسیم اوضاع خوشحال کننده است. می توانید تبلت نوک را با قیمت 249 دلار بخرید. نوک از ماه اینده به بازار ارایه می شود و از الان قابل سفارش دادن است.
کاربرد لامپ های ال ای دی به عنوان یک منبع نور کوچک و ارزان قیمت در دنیای دستگاه های الکترونیکی زیاداست. انواع آنها را می توان در نمایشگر ها، رباتها، اسباب بازی ها و یا حتی چراغ های راهنمایی و رانندگی دید.
آقای John Roger یکی از محققین دانشگاه lllinois به همراه تیم تحقیقاتی خود لامپ های LED ساخته است که می تواند در محیط های مرطوبی مانند بدن انسان فعالیت داشته باشند.
این LED های جدید در اندازه های بسیار کوچک و باریک ساخته میشوند. این تیم تحقیاتی توانسه لامپهایی تولید کند که تحت کشش خراب نمی شوند و می توانند دور خود بپیچند.
انعطاف پذیری ال ای دی های جدید به گونه ای است که دارای قابلیت چرخش تا 720 درجه را دارند بدون آنکه هیچ تغییری در کیفیت و عملکرد این لامپ صورت گیرد. جالب است بدانید که این تیم تحقیقاتی یک صفحه مجهز به این لامپ ها را در زیر پوست یک موش آزمایشگاهی برای تست جاسازی کردند.
از جزئیات الکترونیکی این لامپ ها و چگونگی تامین انرژی آنها خبری در دسترس نیست اما به گفته سرپرست تیم این شیت می تواند در محیط هایی مانند آب مخلوط با صابون و یا حتی زیر پوست انسان نیز فعالیت داشته باشد.
این تیم تحقیقاتی امید دارد که این فن آوری بتواند جای خود را در دنیای گسترده پزشکی باز کرده و کاربرد های زیادی را به خود اختصاص دهد. برای مثال یکی از کاربرد های این لامپ های الکترونیکی جاسازی آنها در دستکش های جراحی پزشکان برای ایجاد میدان دید و نور بهتر در حین انجام اعمال جراحی است.
تصورش را بکنید. شاید در آینده ای نه چندان دور خالکوبی هایی با لامپ ال ای دی در زیر پوست، جنبه تبلیغات و یا زیبایی پیدا کند!
حقیقت این است که آینده بازی های کامپیوتری برای خیلی ها سوال است. خیلی ها با نگاه به بازی های گذشته، به این فکر فرو می روند که بازی های آینده چگونه خواهد بود. سایت Kotaku، از سوات یرلی (Cevat Yerli)، یعنی خالق بازی کرایسیس ،کرایسیس 2 و مدیر شرکت Crytek دعوت کرده تا به مناسبت هفته بازی های کامپیوتری (PC Gaming Week)، به این سوال ها پاسخ دهد. پس در ادامه از زبان خود او مطالب را بشنوید:
- بازی های کامپیوتری در آینده:
از زمانی که من شروع به توسعه دادن بازی برای PC ها کردم، تقریبا 20 سال می گذرد. در آن زمان، کومودور 64 و Schneider CPC 6128، بسیار محبوب بودند. بعد از آمدن پلتفرم PC همه چیز تغییر کرد و من و خیلی های دیگر شاهد روندی بودیم که خیلی از اشخاص و وسیله ها می آمدند و خیلی های دیگر منسوخ می شدند و می رفتند. این روند ادامه داشت تا به این جا رسیدیم.
به نظر من در ظرف پنج سال آینده، بازار کامپیوتر های PC، هم رو به رشد می رود و هم رو به زوال! در حالی که بازار بازی های آنلاین (که از نظر من شامل بازی های رایگان؛ گیم های اجتماعی و بازی های آرکید است)، به طور متداوم رشد می یابد.
خرده فروشی گیم های پی سی هم کم می شود چون اتفاقی که در این دو سال اخیر افتاد هم این مساله را تایید می کند! در دو سال اخیر، افراد بیشتر و بیشتری شروع به بازی کردن انواع بازی های آنلاین کردند و بسیاری از خرده فروشان بازی های کامپیوتری سابق هم، کار خود را برروی فروش بازی های کنسولی متمرکز کردند. به هر حال در چند سال آینده نگرش مصرف کنندگان تا حدی تغییر خواهد کرد و بر همین نسبت استراتژی های توسعه دهندگان نیز تغییر می کند.
- معنی این حرف چیست؟
برای من مدل تجاری آینده در بازی ها Free-2-Play است. یعنی این که برای بازی پولی پرداخت نشود و در صورت تمایل مصرف کنندگان به بازی کردن نسخه کامل آن، مبلغی از آن ها دریافت شود.
فکر می کنم مصرف کنندگان در آینده حاضر نخواهند شد که حتی برای بازی های درجه یک، بیش از 50 دلار بپردازند. پس بر این اساس، توسعه دهندگان شروع به ارائه بازی های Free-2-Play بیشتر و بیشتری می کنند و در عین حال جا را برای نسخه پریمیوم و امکانات بیشتر باقی می گزارند.
مشخص است که بازی های آنلاین کنونی بودجه کمی برای توسعه توسعه دارند. (فقط در حدود یک دهم بازی های درجه یک) پس کیفیت آن ها هم نسبتا کم است. اما در عین حال گیم پلی لذت بخشی دارند. بازی های آنلاین ابتدا با یک کیفیت خاص منتشر می شوند و سپس در طول زمان به صورت جزء به جزء بهبود داده می شوند. پس همزمان با این که هواداران بیشتری پیدا می کنند، کیفیتشان هم بهتر می شود. پس بازی های آنلاین یکی از نمونه هایی هستند که فوق العاده مشتری پسند اند و این همان نقطه ای است که بازار باید به سمت آن برود.
به معنی واقعی کاربر است که حکمرانی می کند. وقتی بعد از چند سال تعداد قابل توجهی از بازی های آنلاین تولید شوند، رقابت هم زیاد می شود پس کیفیت خود به خود به سمت بهتر شدن می رود. یعنی دقیقا همان مساله ای که تا کنون در بازی های کامپیوتری اتفاق افتاده است.
رقابت هم بین بازی های کامپیوتری معمولی و F2P اوج می گیرد. در بازی های F2P هم رقابت بین نسبت محتوا به کیفیت خواهد بود بعد از مدتی هم بودجه و هم کیفیت این بازی ها به بازی های درجه یک خواهد رسید. در نتیجه گیمر ها می توانند باززی های درجه یک را به طور رایگان در اختیار داشته باشند و بازی کنند. از همین موقع است که خرده فروشی بازی های کامپیوتری به طور امروزی، رو به منسوخ شدن می رود. بعد از این دوره، گیمر ها شاهد خواهند بود که کیفیت در بازی های کامپیوتری به طور کلی دگرگون خواهد شد و رو به پیشرفت بزرگی خواهد رفت.
- با این وجود توسعه دهندگان چگونه می توانند پول کسب کنند؟
مصرف کنندگان بیشتر کلید موفقیت هستند. به طور خاص یک توسعه دهنده باید سعی کند تا کاربران بیشتری را مشتری کار خود و بازی خود کند! به طور میانگین 5 تا 10 درصد از کل کاربران بازی های آنلاین؛ نسخه پریمیوم بازی ها را خریداری می نمایند. علاوه بر این ها اسپانسر ها و مشتریان خرده ای نیز وجود خواهند داشت. بخشی دیگر از درآمد هم از طریق تبلیغات انجام خواهد شد.
به طور خلاصه و در یک کلام :
به نظر من در میان مدت، تمامی توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری، از خرده فروشی رو بر میگردانند و به سراغ بازی های Free 2 Play می روند.
آنچه در بالا خواندید، پاسخ های سوات یرلی، مدیر شرکت کرایتک بود به این سوال که رشد بازی های کامپیوتری از آینده چگونه خواهد بود. شما در مورد صحبت های ایشان چه فکر می کنید؟ نظر خود را برای ما بنویسید.
داشتن یک کیبرد بیسیم فواید زیادی دارد اما دردسر همیشگی آنها تمام شدن باطری و نیاز به تعویض انها است. همین مشکل باعث شده خیلی ها مثل من از این کیبردها استفاده نکنند. این کیبرد که K750 نام دارد اولین کیبرد خورشیدی Logitech است و امده تا ما را از دست باطری عوض کردن راحت کند.
برای شارژ این کیبرد نیاز نیست توی افتاب با کامپیوتر کار کنید. K750 می تواند با استفاده از نور داخل محیط خانه هم خودش را شارژ کند و ضمنا در تاریکی مطلق تا سه ماه بدون نور با انرژی ذخیره شده کار می کند.
طراحی باریک و زیبای کیبرد، کار را راحت می کند. برای انتقال اطلاعات از وایرلس 2.4 GHz استفاده می شود و ضمنا اطلاعات در مسیر انتقال رمزنگاری هم می شود تا قابل سرقت نباشند. رسیور این کیبرد کاملا کوچک طراحی شده تا بتوان از ان برای لپ تاپ ها هم استفاده کرد و نیازی به جدا کردن اش نباشد. به همراه K750 یک نرم افزار مخصوص هم ارایه می شود که به شما میگوید نور محیط از نظر قدرت شارژ برای کیبورد چه وضعیتی دارد.
این کیبرد باقیمت 80 دلار از همین ماه به بازار ارایه میشود.
انگجت
شرکت Canesta که یک پیشرو در فناوری های لمسی و حسگرهای سه بعدی است، اعلام کرده به مایکروسافت واگذار شده. این یک حرکت مهم است که اثرات ان را طی چند ماه و چند سال آینده خواهیم دید. استیو بالمر مدیرعامل مایکروسافت مدتی پیش گفته بود که ویندوز بعدی یکی از چالش برانگیز ترین سیستم عامل ها خواهد بود. تحلیل گران متفاوت سخنان اقای بالمر را به معنی تغییرات عمده و بنیادی در این سیستم عامل تلقی کردند. حالا با خرید این شرکت توسط مایکروسافت ماجرا مشخص تر شده است.
تخصص شرکت کانستا در حسگرهای سه بعدی است. اگر فیلم گزارش اقلیت را دیده باشید بهتر متوجه می شوید که در مورد چه چیزی صحبت می کنیم. این شرکت 44 طرح ثبت شده برای ایجاد رابط های کاربری سه بعدی دارد و به نظر میرسد مایکروسافت با خرید این شرکت قصد دارد بسیار فراتر از فناوری های لمسی فعلی حرکت کند و احتمالا ایده ها و فناوری های جدیدی را در سیستم عامل بعدی و محصولات اینده این شرکت خواهیم دید.
شرکت کانستا فناوری هایی دارد که همین الان می تواند در برخی محصولات مایکروسافت مانند کینکت به کار رود. استیو بالمر در مصاحبه ای natural user interface را اینده کار با کامپیوترها نامید. در استفاده از رابط کاربری طبیعی دیگر نیاز نیست که از ابزار واسط جهت ارتباط با کامپیوتر استفاده کنید و حرکات دست و بدن در فضا جایگزین آن میشود. یک مثال از این پیشرفت حذف موس است. شاید برای کار با سیستم عامل بعدی ویندوز دیگر نیازی به موس نداشته باشید.
ایده کنترل سیستم عامل و نرم افزارها با حرکات دست و بدن در فضا بسیار هیجان انگیز به نظر میرسد. بنابراین با اشتیاق منتظر میمانیم تا اخبار جدیدی از آن بشنویم.
Digitall Trends
تا حالا باغچه برقی دیده بودید؟ آنچه که در تصویر مشاهده می کنید یک باغچه قابل حمل برقی، ویژه پرورش سبزیجات است. البته از این باغچه های مصنوعی کم نداریم اما این یکی مشخصات جالبی دارد. هدف از ساخت آن رستوران ها و فروشگاه های غذا است تا بتوانند خودشان سبزی مورد نیازشان را به سرعت تولید کنند و همیشه سبزی تازه سرو کنند.
نام این دستگاه Chef"s Farm بوده و محصولی از کارخانه Dentsu Facilitiy می باشد که در نمایشگاه تکنولوژی و ماشین آلات غذای 2010 در توکیو معرفی شده است. یکی از قابلیت های منحصر به فرد آن سرعت اش در پرورش گیاهان است. به گونه ای که سازندگانش ادعا می کنند با این باغچه برقی می توانید روزی 60 عدد کاهو پرورش بدهید یعنی در سال بیش از 20 هزار کاهو برایتان تولید می کند.
این دستگاه دارای 5 عدد بستر مغذی است که هر یک دارای طول 2.7m و عرض 1.2m می باشد. هر یک از این بسترهای مغذی در قابی فلزی جای می گیرند و تخم گیاهان روی آن پاشیده می شود.
سپس این قاب های فلزی در زیر تابش 12 عدد لامپ 40 واتی فلوروسنت شرایط را برای رشد و پرورش سبزیجات فراهم می کند. ضمن اینکه دما و نور جهت پرورش تخم هر یک از سبزیجات برای هر طبقه از این دستگاه قابل کنترل می باشد. بنابراین می توان روی هر طبقه یک سبزی متفاوت پرورش داد.
این دستگاه به پمپ مکش هوا جهت شستشو و میکروب زدایی فضای داخلی نیز مجز است و از تابستان 2010 با قیمت 90 هزار دلار در بازار ژاپن به فروش می رسد. قیمت اش بسیار گران است اما سازندگان می گویند سرعت این دستگاه در پرورش سبزی سبب می شود که پول خودش را طی 5 سال در بیاورد. البته آنها احتمالا قیمت سبزی را بر اساس نرخ ژاپن حساب کرده اند. چرا که آنجا قیمت میوه و سبزی بسیار گران است.